Tuincursus Online in de media

Tuincursus online komt regelmatig in de media door middel van een advertentie, artikel of blogbericht om tuinliefhebbers nog meer inspiratie te geven.

 

  • De tuin ontwerpen en onderhouden is voor jou misschien een flinke uitdaging. Door te schrijven over alle tuingeheimen hoop ik je te kunnen inspireren en op weg helpen naar vele mooie momenten in de tuin.
  • Heb je een leuk blad, website of ander medium waar informatie over het tuinleven tot zijn recht komt laat het ons dan zeker weten.
  • Op Tuinkriebels.nl de leukste tuinwebsite van Nederland kan je een artikel lezen over onze Tuinwijzer online tool, regelmatig schrijven we voor deze website over tuinonderhoud, beplanting of praktische tuincursussen.

 

klik op de foto om het artikel te bekijken.

 

 

tuinwijzer online tool bij tuincursus online

 

Heb jij de Tuinwijzer Online Tool al gedaan?

 ——————————————————————————————————————————————————————————————

Een vermelding op de duurzame kaart heel natuurlijk.

Duurzaamheidsdoelen

Kennis over (eetbare) planten en natuurlijke processen delen om mensen te laten beseffen dat we met gif, kunstmest en uitbuiting onze leefomgeving en de aarde verpesten. Door bewuster met afval, voeding en leefgedrag om te gaan kunnen we samen een duurzaam leven creëren zonder de aarde uit te putten en vervuilen.

Natuurvriendelijk tuinieren is daarbij een slimme eerste stap.

tuincursus-online op de duurzame kaart

Wil je weten wat wij allemaal doen om een duurzame leefomgeving te creëren, bekijk dan onze pagina op De Duurzame Kaart door op bovenstaand logo te klikken.

 

—————————————————————————————————————————

 

Nieuw logo van de tuinontwerpers groep.

Kennis delen over planten en tuinontwerpen

Samen met een groep professionele tuinontwerpers wisselen we kennis uit en bezoeken we bijzondere tuinen of interessante leveranciers. Om nog beter herkenbaar te zijn voor de consument is er een nieuw logo ontworpen. De eerste stap naar een nieuwe tuin begint met een goed doordacht tuinontwerp.

tuincursus-online is aangesloten bij de tuinontwerpersgroep

Wil je weten wat wij allemaal doen om een duurzame leefomgeving te creëren, bekijk dan de pagina van De Tuinontwerpersgroep door op bovenstaand logo te klikken.

 

—————————————————————————————————————————

 

Actie de Watervriendelijke Tuin 8 april en 17 juni

Wat is een watervriendelijke tuin  – hoe krijg je een watervriendelijke tuin – wat is het voordeel

 

 

Gemeente Woerden wil met deze actie het belang van een watervriendelijke tuin onder de aandacht brengen. Bij tuincentrum De Bosrand in Woerden geven Tuinontwerper Geral Overbeek en Imker Chris van Iersel tuinadvies over het duurzaam inrichten van de tuin.

Probleem is dat het water in de stedelijke omgeving niet meer in de grond kan komen. Er zijn steeds meer huizen, kantoren, straten en pleinen en al het regenwater wat daarop valt komt in het riool terecht. Bij een flinke hoosbui is de kans op overstroming veel groter dan in een groene omgeving.

Maar waar gaat het dan mis? Bij een hoosbui of langdurige regen stroomt er te veel regenwater in het riool en dan lopen de riolen over waardoor tuinen en soms hele straten blank komen te staan.

Heb jij weleens de tuin onder water gehad of nog erger water in het huis?

Gelukkig zijn er een aantal oplossingen:

  • Meer beplanting in de tuin (minimaal 40% van het oppervlak) zodat het water in de aarde kan weg zakken.
  • Een regenton, regenwaterschutting of ander reservoir om het regenwater op te vangen
  • Een groen dak wat 60% van het regenwater vast houd
  • Infiltratie voorziening in de grond, grindstroken of waterdoorlatende bestrating
  • Tegels eruit en planten erin
  • Regenwatervijvers of wadi waar het water tijdelijk kan blijven staan
  • Ter compensatie voor kleine tuinen kan je denken aan groene gevels, groene hagen in plaats van schuttingen of een kleine boom

Kost een groene tuin meer of minder in aanleg? en een groene tuin vraagt zelfs minder aan onderhoud dan een tuin vol tegels.

Kies jij dus voor een groene tuin die goed is voor het regenwater, de biodiversiteit en voor jezelf. Wil je de tuin aanleggen of aanpassen vraag dan eerst een goed advies bij een van de tuinspecialisten of spreek mij even aan tussen de presentaties door dan kan ik advies of een stappenplan geven.

 

Zijn er nog tuinvragen?    Mijn Tuinvraag is

 

Veel plezier in je watervriendelijke tuin.

 

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————

Tuincursus-Online doet het duurzaam

Samen met het burgerinitiatief “Duurzaam Woerden” gaan we het groene hart nog groener maken.

 

Duurzaamheid geldt niet alleen voor woning en gebouw maar zeker ook voor de tuin. Denk daarbij aan isolatie door het gebruik van groene daken en gevels, afkoppelen van regenwater om overstroming van het riool te voorkomen of het verbeteren van de biodiversiteit. We werken ook samen met lokale organisatie’s en de gemeente Woerden om tegeltuinen om te vormen tot groene tuinen, bekijk meer info op de volgende pagina: Duurzaam Woerden in het groen

duurzaam woerden logo

Tuincursus-Online werkt aan duurzame projecten samen met Duurzaam Woerden

 

Ook bij de inrichting of het onderhoud van de tuin komt duurzaamheid in beeld.  Welke tuinmaterialen gaan lang mee of zijn minder milieuonvriendelijk en hoe kan je de tuin goed onderhouden zonder het gebruik van kunstmest of schadelijk gif. Laat je vooraf goed voorlichten en maak bewust de keuze voor duurzaamheid bij de inrichting maar ook het onderhoud van de tuin.

Geral werkt al jaren met biologische producten en recycled zoveel mogelijk tuinmaterialen zoals betontegels of kleiklinkers. Op deze manier wordt het milieu zo min mogelijk belast en kan de natuur in de tuin zich optimaal ontwikkelen. Hij is er ook van overtuigt dat de tuin zich beter ontwikkelt als de natuurlijke processen worden gestimuleerd in plaats van vergiftigd.

Het toepassen en promoten van meer eetbaar groen in tuin en landschap is ook een stap in de goede richting. De eetbare stad brengt duurzaamheid en gezonde voeding bij de mensen en vormt een toegankelijke manier van educatie.

Wil je de tuin een optimale duurzaamheid geven dan denkt Tuinontwerper Geral Overbeek graag mee om een duurzame buitenruimte vorm te geven.

 

duurzaam woerden werkt samen met tuincursus online

 

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————

Radio interview over de duurzame en eetbare tuin

Radio interview met RPL FM Woerden over de eetbare tuin

 

Nu te beluisteren als podcast via Soundcloud.

De duurzame en eetbare tuin was het onderwerp van het radiointerview met Anja de Vries en Tuinspecialist Geral Overbeek.

Geral is geïnterviewd in de natuurtuin van Buitenplaats De Blauwe Meije waar binnenkort een voedselbos wordt aangelegd.